Items where Subject is "Bahasa dan Sastra > Bahasa Jawa > Budaya Jawa"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Jump to: A | B | D | F | H | J | K | L | N | P | S | T | W | Y
Number of items at this level: 52.

A

Al Ma Arif, Muhamad (2014) REGISTER RINGGIT TIYANG SRIWEDARI LAMPAHAN ‘ANOMAN OBONG’. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Alexander, Onxy (2018) MITOS ING PASAREAN LEDHEK DUKUH PUNTHUK UNGGUL DESA TUNGGULREJO KECAMATAN JUMANTONO KABUPATEN KARANGANYAR. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Amalia, Ana Muslimati (2015) UPACARA TRADHISI MERTI BUMI TUNGGUL ARUM ING DHUSUN TUNGGUL ARUM DESA WONOKERTO KECAMATAN TURI KABUPATEN SLEMAN (KAJIAN FOLKLOR, TATACARA, MAKNA SIMBOLIK SAHA PAEDAH). S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Ambarwati, Rani (2014) UPACARA NYADRAN PETILASAN KI GONOTIRTO ING DESA HARGOTIRTO, KOKAP, KULON PROGO. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Amelia, Maya (2018) UPACARA ADAT “SADRANAN” WONTEN ING HUTAN ADAT WONOSADI, DHUSUN SIDOREJO, BEJI, NGAWEN, GUNUNGKIDUL. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Anisa, Lisa Dewi Nurul (2014) KESENIAN BADUI WONTEN ING DHUSUN KLAWISAN, DESA MARGOAGUNG, KECAMATAN SEYEGAN, KABUPATEN SLEMAN. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Apriyatun, Nita (2013) UPACARA TRADISIONAL TUK SI BEDUG DI DESA MARGODADI, KECAMATAN SEYEGAN, KABUPATEN SLEMAN. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Artha Juwita, Shiane (2018) MAKNA SIMBOLIK BATHIK SAJI PACITAN MOTIF PACE SAHA GAYUTIPUN KALIYAN MULA BUKANIPUN KITHA PACITAN. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Asih Sigit Padmanugraha, Asih Sigit Padmanugraha (2011) Common Sense Outlook on Local Wisdom and Identity: A Contemporary Javanese Native’s Experience*. In: G. Some Concluding Remarks to Employ Our Javanese Local Wisdom.

Asmuni, Feby Sonita Umaya (2014) UPACARA TRADHISI LABUHAN AGENG ING SEGANTEN SEMBUKAN, DESA PARANGGUPITO, KECAMATAN PARANGGUPITO, KABUPATEN WONOGIRI. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Astuti, Dhyan Widhy (2014) UPACARA TRADHISI KIRAB BRATA METRI BUMI WONTEN ING DHUSUN KALIURANG, DESA HARGOBINANGUN, KECAMATAN PAKEM, KABUPATEN SLEMAN. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Astuti, Yuli (2019) Piwulang Upacara Midang Wonten Ing Desa Lugurejo Butuh Purworejo. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

B

Beti Rahmasari Utami (2011) UPACARA ADAT BERSIH DESA MBAH BREGAS DI DUSUN NGINO XII DESA MARGO AGUNG KECAMATAN SEYEGAN KABUPATEN SLEMAN. S1 thesis, UNY.

Budi Pawening, Luwih (2019) Filosofi Ubarampe Ritual Methuk Tanggal Dhusun Ngipik Desa Tegalsari Kecamatan Candimulyo Kabupaten Magelang. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

D

Delli Marselina, Sandra (2013) UPACARA ADAT MALAM 1 SURA DI DESA TRAJI KECAMATAN PARAKAN KABUPATEN TEMANGGUNG JAWA TENGAH. S1 thesis, FBS UNY.

Devi, Andri Krisma (2014) RITUAL ING SALEBETING TARI ANGGUK DHUSUN KEMIRI DESA PURWOBINANGUN KECAMATAN PAKEM KABUPATEN SLEMAN. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Dianawati, Ika (2012) GREBEG SURAN SEDHEKAH BUMI (GSSB) DI OBYEK WISATA BATURRADEN DESA KARANGMANGU KECAMATAN BATURRADEN KABUPATEN BANYUMAS JAWA TENGAH. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Diarthaningtyas, Hervinne (2014) UPACARA PAWIWAHAN ADAT JAWI WONTEN ING SERAT CENTHINI. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Dikka Ardianti, Gusti (2019) Upacara Adat Pethik Tebu Temanten Wonten Ing Pabrik Gula Purwodadi Desa Pelem Kecamatan Karangrejo Kabupaten Magetan Propinsi Jawa Timur. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

F

Fadlil, Irvan Kurnia (2013) TRADHISI RITUAL SLAMETAN WONTEN ING PETILASAN ARDI LAWET DESA PANUSUPAN REMBANG PURBALINGGA. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Faisal Akbar, Muhammad (2018) UPACARA TRADHISI NYADRAN KALI DHUSUN LAMUK GUNUNG, DESA LEGOKSARI, KECAMATAN TLOGOMULYO, KABUPATEN TEMANGGUNG. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Fariyasari, Erna (2012) SIMBOL WUJUD SYUKUR YANG TERKANDUNG DALAM TRADISI BERSIH DESA DI SENDANG KALISONG, GUNUNG NGLANGGERAN, PATUK, GUNUNGKIDUL. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Fatimah Tunjung , Kasih (2012) LAKU NENEPI DI MAKAM PANEMBAHAN SENOPATI KOTAGEDE. S1 thesis, UNIVERSITAS NEGERI YOGYAKARTA.

Fauziyah, Eva Nur (2012) PROSESI UPACARA KIRAB PANJI LAMBANG DAERAH BANJARNEGARA DI KABUPATEN BANJARNEGARA. S1 thesis, FBS UNY.

Fitri Aini, Hurril (2018) TRADHISI LARUNG SESAJI WONTEN ING TLAGA PASIR, DESA SARANGAN, KECAMATAN PLAOSAN, KABUPATEN MAGETAN. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Fitri Aini, Hurril (2018) TRADHISI LARUNG SESAJI WONTEN ING TLAGA PASIR, DESA SARANGAN, KECAMATAN PLAOSAN, KABUPATEN MAGETAN. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

H

Hamzah, Lukman (2018) MITOS PETILASAN WATU GILANG LIPURO ING DESA GILANGHARJO, KECAMATAN PANDAK, KABUPATEN BANTUL. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Handita Puspitasari, Afrinka (2018) TRADHISI ANDUM BERKAH BOLU RAHAYU ING KABUPATEN MAGETAN. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Hari Setiawan, Risang (2018) PIWULANG MORAL WONTEN ING GINEM PAGELARAN RINGGIT PURWA LAMPAHAN PANDHAWA TANDANG DENING KI MANTEB SOEDARSONO. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Hasanah, Umy (2018) TRADHISI SUNGKEMAN WONTEN PATILASAN CEPURI PARANGKUSUMO DESA PARANGTRITIS KECAMATAN KRETEK KABUPATEN BANTUL. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Hutama, Nanda (2018) RITUAL KUNGKUM ING UMBUL TIRTAMARTA DHUSUN DUKUH KECAMATAN BANYUDONO BOYOLALI. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

J

Julian Krisna, Ardhany (2019) Upacara Tradisi Suran Wonten Ing Desa Traji Kecamatan Panakan Kabuapten Temanggung, Jawa Tengah. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

K

Kalimi, Imam (2018) MAKNA SIMBOLIK KESENIAN JARAN BUTA ING DHUSUN CEMETUK DESA CLURING KECAMATAN CLURING KABUPATEN BANYUWANGI. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

L

Lisufiana, Desi (2018) KESENIAN BUROK MEKAR BUDAYA WONTEN ING DHUSUN KUBANGSARI, DESA SARIREJA, KECAMATAN TANJUNG, KABUPATEN BREBES. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

N

Nur Qorisya, Nasula (2019) Mitos Saha Pralampita sajen Tradisi kesenian Jathilan Turangga Seta Wonten Ing Dhusun Ploso Desa Tileng Kecamatan Girisubo Kab. Gunungkidul Yogyakarta. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Nur Saputri, Sulistyo (2019) Upacara Reresik Candi Pringtali Wonten Ing Sdusun Pringtali Desa Keboharjo Kecamatan Samigaluh Kulon Progo. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Nur Shabrina, Aprilia (2019) Makna Simbolik Wonten Ing Kesenian Reog Dhodhog Ing Pedhukuhan Pedes, Argomulyo, Sedayu, Bantul. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

P

Pradini, Rima (2019) Relief Candi Kidal Ing Pagesangan Tiyang Jawi. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Prasetyo, Rachmad (2019) Tradhisi Malem Jemuah Legi Ing Makam Kyai Jonge Ing Dhusun Kwangen Desa Pacarejo, Kec. Semanu, Kab. Gunung Kidul, DIY. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Priyo Nugroho, Heri (2018) UPACARA TRADHISI GREBEG NGENEP WONTEN ING KOMPLEK NGENEP DESA DADAPAYU KECAMATAN SEMANU KABUPATEN GUNUNGKDUL. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Puspitasari, Wulan (2019) Kapitadosan Masarakat Tumrap Kawontenan Santhet Ing Kabupaten Bantul. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Putra Prasetiya, Andi (2019) Jamasan Pusaka Kyai Golok Ing Pengetan Maulud Nabi Muhammad SAW Ing Desa Majan Kecamatan Kedungwaru Kabupaten Tulung agung Jatim. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

S

Samsiawarti, Ganis (2019) Makna simbolis Upacara Merti Sumber Sendhang Pulungan Ing Desa Wisata Blue Lagoon Kecamatan Ngemplak Sleman. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Setiawan, Wahyu (2019) Kajian Folklore Watu Manten Kali Njirak, Ing Desa Semanu Kecamatan Semanu Kabupaten Gunungkidul. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Setyadi, Erick (2019) Upacara Tradisi larung Sesaji Ing Seganten Serang , Desa Serang Kec. Panggungharjo, Kab Blitar. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Sulastri, Ida (2017) TRADHISI GUMBREGAN ING DESA KEMIRI KECAMATAN TANJUNGSARI KABUPATEN GUNUNGKIDUL. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

T

Tegar Putra Kusuma, Septian (2019) Kearifan Lokal Kesenian Jaran Kepang Wonten Ing Dhusun Dotakan Desa Candiroto Kecamatan Candiroto Kabupaten Temanggung Propinsi Jawa Tengah. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Tyas Utami, Rini (2019) Pepali Bebrayan Wonten Paesangan Tiyang Jawi Ing Dhusun Kalangan Bangunjiwo Kasihan Bantul Yogyakarta. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

W

Wijayanti, Yogyant (2019) Kapitadosen Pasarean Kyai Syekh Dalmudal Wonten Ing Dukuh Kaligentung Lor Kabupaten Kulon Progo. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Wulandari, Anik (2018) UPACARA TRADHISI SLAMETAN PATANGPUH DINTEN SEDANIPUN TIYANG WONTEN ING DHUSUN MANGUNAN DESA MANGUNAN KECAMATAN DLINGO KABUPATEN BANTUL. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Y

Yoga Saputra, Endi (2019) Upacara Tradhisi Arak Yodhong Wonten Ing Wijirejo Kecamatan Pandak Kabupaten Bantul. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

Yuliandari, Ika (2019) Tradhisi Saparan Kwagon Wonten Padhukuhan Kwagon Desa Sidorejo Kecamatan Godean Kabupaten Sleman. S1 thesis, Universitas Negeri Yogyakarta.

This list was generated on Sat Oct 31 00:25:43 2020 WIB.